Gustaf E Bil AB byter namn till Svenska Motor Sverige AB

Svenska Motor

Från och med 27 januari 2020 byter Gustaf E Bil namn till Svenska Motor Sverige AB. I samband med detta transformerar vi verksamheten och kommer över tid bli exklusiv Kia-återförsäljare. Vi firar vi detta med en välkomstkampanj och premiär på nya Kia Ceed SW Plug-In Hybrid.

Vi hyser stor respekt för Gustaf E Bils långa historia sedan starten 1947, men vi kom fram till att företagsnamnet behövde ses över. I och med nya lokaler i Skövde och premiärer på flera nya modeller gör detta att tidpunkten för ett namnbyte känns helt rätt, säger Rickard Wisemark, VD för Svenska Motor Sverige AB

Svenska Motor har tidigare använts inom Nordiska Motor-koncernen som återförsäljare av Hyundai och Subaru i Skövde. Nu kommer varumärket att finnas i hela Skaraborg i och med att vi också finns i Lidköping och Mariestad. Vi håller på för fullt att göra oss hemmastadda i våra nya lokaler i Skövde och räknar med att kunna ha invigning i slutet av mars. I Lidköping har vi påbörjat en spännande ombyggnation av en helt ny Kia-anläggning. Även i Mariestad kommer vi att se över anläggningen och genomföra förbättringar.

Ibland måste man ha modet att frigöra sig från historien utan att bli alltför nostalgisk. Bilbranschen genomgår en otroligt häftig och intensiv elektrifiering och digitaliserings fas och där vill vi vara ledande. Med det nya namnet markerar vi även en nystart med allt vad det innebär. Nu ska vi jobba stenhårt för att bygga en positiv kultur och känsla kring vårt nya bolagsnamn tillsammans med alla fantastiska medarbetare och kunder. Vi har dessutom ett av Sveriges starkaste bilvarumärke med Kia i ryggen avslutar Rickard Wisemark.

Gustaf E Bil tackar alla kunder och samarbetspartners som vi har haft nöjet att få lära känna under åren och hälsar er varmt välkomna till nya Svenska Motor Sverige AB.

Svenska Motor Sverige AB (fd Gustaf E Bil) har en lång historia inom bilbranschen som sträcker sig ända tillbaka till 50-talet. I modern tid har bolaget bland annat sålt Saab, Chevrolet, Opel och Kia. Idag finns Svenska Motor i Lidköping, Mariestad och Skövde och har 45 anställda och en omsättning på ca 350 miljoner per år.

Av: Johan Höög
Digital specialist