Gustaf E Bil och Kia stöder ungdomsfotbollen

Detta är en äldre nyhetsartikel från gustafebil.se.
Från och med årsskiftet 19/20 heter Gustaf E Bil AB Svenska Motor Sverige AB.

Inför säsongen 2018 har Gustaf E Bil valt att tillsammans med Kia stötta ungdomsfotbollen i bland annat Lidköping genom sponsorskap med Råda BK, en lokal förening som har ett stort engagemang i barn- och ungdomsfotbollen, med början i fotbollsskolan.

Detta för att fler barn ska få känna glädjen i lekfull lagsport. För oss är det de små matcherna som är störst. Kia är stolt sponsor till fotbolls-VM, ett mästerskap som säkert får fler att vilja prova och spela fotboll.

– Gustaf E Bil är stolta att kunna sponsra en så fin ungdomsverksamhet som föreningen har. Råda BK är ett bra varumärke som vi gärna förknippas med, säger Johan Sunnemark, vd Gustaf E Bil.

Råda BK bildades 1932 och har haft förmånen att de senaste 10 åren öka antalet aktiva och verksamheten kraftigt. Föreningen har idag 900 medlemmar med ca 700 aktiva barn och ungdomar varav ca 40% tjejer. Verksamheten bedrivs av ca 100 ledare.

– Vi är en förening där alla barn och ungdomar är välkomna att vara med. Vårt mål är att kunna erbjuda en kul fritidssysselsättning, bra kamratskap och naturligtvis ge dem möjlighet att utvecklas som fotbollsspelare. För att kunna ha bred ungdomsverksamhet för både tjejer och killar är Råda BK beroende av sponsorer och vi är väldigt positiva till att Gustaf E Bil är en av våra huvudsponsorer, förklarar Lennart Nilsson, ordförande Råda BK.

– Det är roligt att kunna stötta barn och ungdomar med deras intresse vilket är viktigt för samhället, säger Niclas Sahlgren, Kia-ansvarig bilförsäljare i Lidköping.

Råda BK driver i egen regi anläggningen Rådavallen med tre fotbollsplaner, omklädningsrum och klubblokal. Samtliga fotbollsföreningar i LOFA äger och driver tillsammans konstgräsplanen Dinaplanen med tillhörande omklädningsrum vid Rådavallen. Råda BK sköter driften av Dinaplanen och hyr denna under sommarhalvåret för att kunna hantera den stora ungdomsverksamheten.

Råda BK har framförallt en bred ungdomsverksamhet med fotbollsskola på lördagar för 5-6 åringar och ca 35 ungdomslag som deltar i pool- eller seriespel. Flera pojklag och flicklag för åldrarna 15-19 år samt seniorverksamhet med A-lag och U-lag på såväl dam- som herrsidan.

Klubbens damlag spelar div 2 norra Götaland och herrlaget i division 4 norra. Årets serie innehåller flera lokalderbyn på såväl herr- som damsidan så vi ser fram emot ett riktigt roligt fotbollsår med Råda BK.

Detta är en äldre nyhetsartikel från gustafebil.se.
Från och med årsskiftet 19/20 heter Gustaf E Bil AB Svenska Motor Sverige AB.

Av: Johan Höög
Digital specialist