70-årsjubileum på Gustaf E Bil

Detta är en äldre nyhetsartikel från gustafebil.se.
Från och med årsskiftet 19/20 heter Gustaf E Bil AB Svenska Motor Sverige AB.

2017 firas 70-årsjubileum på Gustaf E Bil med jubileumskampanjer under året.

Det hela började 1947 med att Gustaf Elam Johansson startade Bilfirma Gustaf Johansson i Falköping med bilförsäljning, reservdelar, verkstad, reservdelar, bensinstation och trafikskola. En resa som påminner om hur vardagen ser ut för de flesta av oss. Ofta är det uppåt, men ibland hamnar vi i svåra situationer och utmaningar. Som en av de största Saab-återförsäljarna i landet var det naturligtvis en tung förlust när konkursen för bilmärket var ett faktum i december 2011 men samtidigt innebar det en nystart för bolaget. Gustaf E Bil behöll sina kärnvärden, tog in nya märken, utvecklade personalen och gjorde en tydlig plan för framtiden.

– Ur detta växte allt det positiva fram som vi ser i dag. Vi är ett företag under tillväxt med ett bra team av medarbetare som präglas av både erfarenhet och ungdomlig entusiasm, säger Johan Sunnemark, VD Gustaf E Bil. Bilförsäljningen 2016 slog alla rekord i Sverige vilket gett ringar på vattnet i Skaraborg. Kia inlemmades i företaget 2014. Det är ett märke som tillhör topp tre på marknadsandelarna i Sverige (nov 2016). Övriga märken i bolaget är Opel, Mitsubishi och Peugeot som också är på stark frammarsch.

Trenden är tydlig bland privatpersoner. Allt fler väljer privatleasing.

– Det är ett enkelt sätt att äga bil, det krävs ingen kontantinsats och man kan använda sina besparingar till annat, säger Bengt-Olof Carlsson, bilmarknadschef på Gustaf E Bil. En ökning bland privatpersoner noteras också på hybridbilar, främst Plug-in hybrider som både laddar el under tiden man kör och kan laddas i vanligt eluttag.

– Personligen tror jag dock inte att vilka märken som finns i bilhallen betyder allt för kunden. Jag tror det är vi som företag, människorna som representerar Gustaf E Bil som gör att vi får affärerna. Jag pratar om alla, från administration till bilförsäljning och servicemarknad. Stolthet, engagemang och delaktighet är mjuka värden som vi bygger våra värdegrunder på och i förlängningen leder till fantastisk personal som gör att våra kunder trivs och blir nöjda, berättar Johan vidare.

Detta är en äldre nyhetsartikel från gustafebil.se.
Från och med årsskiftet 19/20 heter Gustaf E Bil AB Svenska Motor Sverige AB.

Av: Johan Höög
Digital specialist