Premiär i Superettan för Skövde AIK!

Vår partner Skövde AIK kommer i helgen begå historisk säsongspremiär i landets näst högsta serie, Superettan. Premiären sker på bortaplan, söndagen den 3 april kl 15.00, mot Östersunds FK. Klubbens lag i årets U21 allsvenska har redan inlett sin säsong och alla övriga akademi- och ungdomslag väntar spänt på att säsongen 2022 ska dra igång.

Totalt har Skövde AIK 17 aktiva lag i junior- och ungdomsserierna vilket innebär full rulle på Lillegårdens IP och Södermalms IP. En av vårens höjdpunkter för alla barn i Skövde och Svenska Motor som huvudpartner är Klassfotbollen, som 2022 äger rum lördagen den 21 maj.

Vår säljare i Skövde, Marcus Peterson, är engagerad i klubben sedan många år tillbaka. Vi får en pratstund med honom om kommande säsong i Superettan.

Marcus, hur har lagbygget och försäsongen sett ut?
Jag tycker att lagbygget ser spännande ut. Man har verkligen jobbat hårt för att behålla truppen som tog klivet upp med många lokala spelare. Det tycker jag är helt rätt, sedan har man fått in spets utifrån som ser intressant ut som kommer komplettera truppen väldigt bra.

Vad kan alla vi SAIK-fans förvänta oss av säsongen?
Jag tror fortsatt att man kan förvänta sig ett hårt jobbande SAIK som kommer vara svårslaget mot många lag. Det finns nog risk att många underskattar våra grabbar vilket kan vara till vår fördel. Målet är såklart att klubben etablerar sig som en trygg Superettanklubb!

Stort lycka till önskar Svenska Motor – som är huvudpartner till Skövde AIKs Klassfotboll den 21 maj!

Av: Johan Höög
Digital specialist